-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8184 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر ميهماني به خانة كسي بيايد و از او بخواهد فيلم هاي مبتذل را به نمايش بگذارد، در حالي كه به اين كار تمايل ندارد، آيا مي تواند اين كار را انجام دهد يا خواسته ميهمان را رد كند گر چه ناراحت شود؟

در اين گونه موارد وظيفة انسان، عمل به دستور الهي و فرمانبرداري از احكام ديني است. از ديدگاه اسلام و قرآن تنها امر خدا لازم الاطاعه است و هرگونه اطاعت و تسليم در برابر فرمان هاي مخالف دستور خدا شرك محسوب مي شود، زيرا در اين صورت براي خدا همتايي در نظر گرفته شده است. امام صادق(ع) مي فرمايد: من اطاع رجلاً في معصيه فقد عبده؛ كسي كه از انساني در معصيت پروردگارش اطاعت كند، او را پرستش كرده است.[4] امام علي(ع) ميفرمايد: لاطاعه لمخلوق في معصيه الخالق؛ هرگز اطاعت از مخلوق در معصيت خالق جايز نيست.[5] حتي در دين اسلام كه احترام به پدر و مادر در بالاترين درجه قرار گرفته كه احترام هيچ كس و هيچ چيزي به پاي آن نمي رسد، در صورت خواستن معصيت الهي از طرف پدر و مادر دستور داده شده كه از آنها اطاعت نكنيد. در فرض مذكور وظيفة شما آن است كه خواستة ميهمانتان را قاطعانه رد كنيد، هر چند رنجيده خاطر شود. رضايت خدا بر هر چيز ديگر ترجيح دارد. به اين نكته توجه داشته باشيد كه عدم تمايل قلبي به گناه، كافي نيست مگر انسان در شرايط خاص، به انجام گناه مجبور يا مضطر شود. هم چنين توجه داشته باشيد كه اگر فيلم هاي مبتذل و چيزهايي شبيه به آن در خانه خودتان است، سعي كنيد اين چيزها را از خانه تان خارج كنيد تا كسي (مهمان يا هر كس ديگر) چنين درخواستهايي از شما نداشته باشند.

[4] وسائل الشيعه، ج18، ص91.

[5] نهج البلاغه، فيض الاسلام، قصار156.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.